Loading...
Vilka vi är 2020-10-05T10:07:06+00:00

Northern Light Capital

är ett privat riskkapitalbolag som investerar både kapital och kompetens i intressanta bolag. Vi har Norrland som huvudsakligt fokusområde. Vi söker hela tiden efter drivna entreprenörer och objekt med en hög potential och skalbar affär. Därför ser vi gärna att du kontaktar oss, eller skickar ett mail till någon av våra partners.

Nedan ser du några av våra founding partners. En komplett lista på samtliga partners och kompetenser publiceras inom kort.

DELÄGARE & KOMPETENSPARTNERS

MATTIAS PETTERSSON

FOUNDING PARTNER

Egen företagare med bakgrund bygghandel och fastighetsbolag i Kiruna. Medgrundare till Startkapital i norr AB (affärsängelbolag i Norrbotten). Engagemang i ett antal tillväxtbolag. Har erfarenhet av företagsledning, finansiering. IM-arbete.

JAN SNYGG

FOUNDING PARTNER

Bidrar med 15 års erfarenheter och kompetens från dels VD/Partner/Investment Manager roller i större riskkapitalfond samt som affärsängel med egna investeringar i tidiga start-up bolag med global fokus. Har lett finansierings-, merger- samt exit processer och försäljningar till bl.a. stora USA baserade köparbolag. Har de senaste 15 åren specialiserat mig på affärs- och organisationsutveckling samt finansieringslösningar för SME bolag med global potential.

MIKAEL NYGREN

FOUNDING PARTNER

Har breda och djupa kunskaper om management, ledarskap och styrning  inom ramen för Ledarskapscentrum som jag också var med och startade. Vid sidan av det har jag också varit med att bygga upp en familjeverksamhet som under stark tillväxt växte till en företagsgrupp med 13 bolag före vi sålde koncernen till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Sitter även som extern styrelseledamot i ett antal uppdrag.

EMIL FHÄRM

FOUNDING PARTNER

Starkt driv och stor entreprenörsanda, ser möjligheterna där många andra inte gör det. Startat upp, drivit och sålt ett antal företag i Norr och Västerbotten de sista 20 åren i olika branscher så som livsmedelsproduktion, försäljning och gruvindustri. Arbetar idag till största del med det servicebolag mot vindkraft som grundades för två år sedan.

ANDREAS CHRISTIANSEN

FOUNDING PARTNER

Beteendevetare med bakgrund inom varumärkesutveckling, marknadsföring, försäljning och kommunikation. Har lång chefs- och lederfarenhet inom främst idrottsbranschen. Arbetar som rekryteringskonsult i bemanningsbranschen.

JAN ERIK JONASSON

FOUNDING PARTNER

Som advokat har jag de affärsjuridiska kunskaper som behövs för entreprenörer som vill utveckla sina företag i positiv riktning, med följd att jag bl. a upprättar aktieägaravtal, licensavtal och olika köpeavtal m.m. Vidare biträder jag med råd i olika bolagsrättsliga frågor. Med bred obeståndskunskap kan jag bedöma när bolag är på väg att utvecklas åt helt fel håll så att adekvata åtgärder hinner vidtas innan obestånd uppstår.

JOHAN LIDSTRÖM

FOUNDING PARTNER

Till vardags är jag doktorand vid Handelshögskolan i Umeå med entreprenörskap och strategiska allianser som huvudsakligt forskningsområde. Driver också J & Li Konsult och Invest AB som har huvudfokus på spelutveckling i dagsläget. Jag har även starka kopplingar till Kina och goda kunskaper inom interkulturella affärsrelationer, affärsutveckling och internationalisering.

OLOF JANSSON

Umeå Kommunföretag

FOUNDING PARTNER

Företräds av Olof Jansson

ANDREAS HELLGREN

FOUNDING PARTNER 

Grundare av Umeå Entreprenad AB, en stor lokal aktör inom mark- och anläggning. Jag har i mer än tio år även jobbat med utveckling av fastigheter. Nu är jag inte längre verksam i bolaget men kvarstår som ägare, min resa har gett mig erfarenheter som gör att jag vet vad som krävs för att man skall lyckas, oavsett bransch

THOMAS LITHNER

FOUNDING PARTNER

Jag är en entreprenör som bla var med och grundade Struktur Svenska Kontor.
Utvecklade det under nästan 20 år. Hade många olika roller och sålde senare till riskkapitalbolag.
Har medverkat i styrelser och advisory boards.
Arbetar på Senergia AB som är nordens ledande grossist inom solenergi.
Trivs utmärkt att arbeta med strategi och tillväxtfrågor.

MICHAEL BURMAN

FOUNDING PARTNER

VK Media AB. Företräds av Michael Burman.

Är chef för Mediehuset (företagsmarknad), Daily Print (tryckeri) och distribution/e-handel på VK Media AB sedan 8 år.Jag har en mångårig erfarenhet som ledare främst inom områdena försäljning, marknad och inköp. Ett urval av de branscher som jag verkat inom är media, detaljhandel och logistik.Har erfarenhet från styrelsearbete, regionala och nationella samverkansgrupper samt olika affärsutvecklingsråd. Drivs av affärsutveckling, både på strategisk och operativ nivå.

XIAOHONG JI

FOUNDING PARTNER

Har 20 års erfarenhet av restaurangbranschen och har utvecklat och drivit ett antal restauranger med god förtjänst under åren. Sedan 2014 investerar jag även inom andra områden, t.ex. TV/dataspel. Kommer ursprungligen från Kina men har bott och arbetat i både Spanien och Frankrike innan jag kom till Sverige år 2000.

JON NILSSON

FOUNDING PARTNER

Mina yrkesmässiga erfarenheter kommer främst från mark -och anläggning samt fastighetsbranschen. Jag har en bakgrund som pokerspelare, gillar att ständigt lära mig nya saker och går igång på utmaningar och tävlingar.

MARIA THELBERG

FOUNDING PARTNER

Har arbetet inom resebranschen i hela mitt liv. Min resa som entreprenör startade jag 2005 när jag startade resebyrå i Umeå, verksamheten utvecklades till fler kontor efter Norrlandskusten, 2015 sålde jag verksamheten. Idag är jag aktiv i ett antal styrelser. Jag tycker om förändringar och att ständigt utvecklas, utveckla affärer, ser möjligheter istället för hinder.

ANDERS ANDERSSON

PARTNER 

Efter att ha grundat och utvecklat Thermotech Scandinavia AB i över 20 år har drömmen blivit verkligenhet att få stödja och utveckla passionerade entreprenörer. Nu som affärsängel i egna investmentbolaget Aipa Invesco AB som skall investera i norrländska bolag.  Thermotech är ett av de ledande företagen i Sverige inom golvvärme med dotterbolag i Ryssland och Finland. Under tiden i Thermotech har ambitionen varit att bygga sunda och effektiva organisationer med konkurrenskraftig strategi baserad på vetenskaplig grund. Genom att ha fått testa detta i verkligenheten så har jag byggt upp god kunskap vad som fungerar och inte fungerar. Har erfarenhet av bolagsförvärv och utlandsetableringar med alla utmaningar det innebär samt passion för att använda designmetodik i affärsutvecklingen.

MARTIN HÖRNQUIST

PARTNER 

Martin har varit entreprenör och egen företagare sedan 1990. För drygt tio år sedan
grundade han och tre kompanjoner installationsbolaget Umia. Under Martins ledarskap har
det på kort tid expanderat till koncernen Umia Sweden AB, med miljardomsättning och
tiotalet dotterbolag från Luleå i norr till Ystad i söder.
Han har erfarenhet av många aspekter som är viktiga för växande företag, t.ex. förvärv,
nyetableringar, försäljning och samverkan med riskkapitalbolag. Tillsammans med en
samarbetspartner är Martin även verksam inom fastighetsexploatering. Han har också ett
stort intresse för skogsfastigheter och skogsbruk.

PÅL EKBECK

PARTNER

Monen Invest AB

Pål har en Civilingenjörsexamen inom teknisk fysik och därefter mångårig erfarenhet från storbolag både som konsult, chef, ledande ingenjör och projektledare inom flera områden med högt teknikinnehåll. Han har lång erfarenhet av industriell automation mot processindustri och produktutveckling bl.a. av produktionsnära systemlösningar och autonoma robotsystem där internationell samordning mellan utvecklingsteam för både mjukvara och hårdvara varit en betydande del.

Pål har i varierande grad även varit engagerad i flera av familjens verksamheter som över tiden gjort resan från smått till stort och skördat stora framgångar, exempelvis med Engconkoncernen som idag är en miljardindustri.

CHARLIE WIDBERG

Umeå Univeristet Holding AB

FOUNDING PARTNER 

Charlie är innovations- och affärsrådgivare vid Umeå universitet holding med fokus på IPR/Patent och kommersialisering. Hon hjälper forskare, studenter och innovatörer som vill utveckla idéer. Främst arbetar Charlie med hantering av intellektuella tillgångar och rättigheter i forskningsprojekt.
Charlie är Filosofie doktor i Biokemi, håller en MBA och har jobbat internationellt på ett flertal så kallade Technology Transfer Offices/kommersialiseringsföretag i Australien i nära anknytning till universitet för att kommersialisera forskningsbaserade uppfinningar och innovationer inom ett flertal branschområden. Hon har även erfarenhet som IP-strategi konsult för små-medelstora bolag.

DANIEL HOFFMAN

Umeå Univeristet Holding AB

PARTNER

Umeå universitet Holding AB

Daniel Hoffman är innovations- och affärsrådgivare vid Umeå universitet Holding och hjälper forskare, studenter och innovatörer som vill utveckla sina idéer.

Daniel är civilingenjör i teknisk biologi med en Fil Dr i växtmolekylärbiologi från SLU i Umeå. Efter en tid som postdok lämnade han akademin för att arbeta med affärsutveckling av forskningsnära idéer på SLU holding.

Daniel ser att han i arbetet med forskare och innovationsutveckling alltid får möta spännande och kreativa människor. Daniel kommer huvudsakligen att arbeta med rådgivning under verifieringsprocessen.

LISANDRO BERNARD

Umeå Univeristet Holding AB

PARTNER

Umeå universitet Holding AB

Lisandro är innovations- och affärsrådgivare och hjälper forskare, studenter och innovatörer som vill utveckla idéer. Främst arbetar Lisandro med hantering av industritillämpade innovationer.

Lisandro är Fil Dr i molekulär biologi och har erfarenhet med inriktning mot life science, bioteknologi, verifiering och uppskalning av nya processer med kommersiell potential mot skogs- och kemiindustri. Idag arbetar han främst med att ta emot forskare och studenters forskningsresultat och affärsidéer för att utvärdera deras kommersiella potential.

Vill du investera med oss?