Northern Light Capital investerar i Elastisys

Northern Light Capital, tillsammans med Partnerinvest Norr och Almi investerar sammanlagt 6,1 miljoner i det Umeåbaserade startupbolaget Elastisys.

Elastisys erbjuder en plattform för att hantera resurser i publika moln och egna datacenter. Tack vare algoritmer kan man med plattformens hjälp förutse ett företags behov av serverkapacitet och därmed automatisera den. Systemet är patenterat och tjänsten är testad och nu redo att tas ut på en internationell marknad.

Ett exempel är e-handel som kan ha hög belastningsvariation kring julhandeln eller vid stora marknadskampanjer till exempel. När belastningspeakarna ser så olika ut, kan det här unika systemet i förväg uppskatta belastningen på företagets servrar och själv skala upp eller ner resurserna vid behov, säger Robert Winter, ny CEO i företaget.
Vi är övertygade om att Elastisys och teamet bakom bolaget har kompetens i världsklass inom automatiserade molntjänster, säger Jan Snygg, Investment Manager på Northern Light Capital. Det finns en stor och snabbt växande globala efterfrågan på marknaden av företagets lösningar.

Den nya investeringen kommer att användas för expansion till nya marknader som kommer att kräva nya medarbetare både i teknik och försäljning. Säger Erik Elmroth, Chief Scientist på Elastisys.

Vi är verkligen glada över att ha säkrat finansiering för att ta denna spännande nya teknik till en bredare marknad, säger Robert Winter, ny CEO i företaget.

Elastisys har ett mycket skalbart erbjudande, ett team i världsklass och en enorm marknad. Efterfrågan på denna typ av intelligenta lösningar fortsätter att öka och vi ser mycket fram emot att arbeta med Elastisys framöver.

För mer information, kontakta:

Jan Snygg

Investment manager, Northern Light Capital

Jan.snygg@northernlightcapital.se

Lena Fridlund

Investment manager Partnerinvest Norr

lena@partnerinvestnorr.se

Robert Winter

CEO Elastisys

Robert.winter@elastisys.com

072-353 23 23

By | 2018-02-11T09:33:08+00:00 februari 24th, 2017|Pressmeddelande|0 Comments

Leave A Comment