Fina nomineringar på Umeågalan 2019

Snart är det dags för Umeågalan 2019. Bland de nominerade företagen är vi i NLC extra glada att två av våra investerade bolag är nominerade. Det är InfiCure Bio som nominerats i kategorin Årets nya företagare med motiveringen:

InfiCure Bio är ett forskningsbaserat tjänstebolag med fokus på fibros, vilket är ärrvävnad inom ett organ. Fibros leder fram till mer än 40 % av alla dödsfall i västvärlden. InfiCure Bio har utvecklat en unik metod för att utvärdera potentiella läkemedel mot sjukdomen fibros och bidrar därmed till effektivare läkemedelsutveckling.

Det andra företaget som nominerats är Shimmercat i kategorin Årets avknoppningsföretag med motiveringen:

ShimmerCat är ett startup-bolag grundat av forskare vid Umeå Universitet. Bolaget har en lösning på utmaningen att alla e-handlare är beroende av snabbare laddningstider. Studier visar att om en webbsida tar mer än 3 sekunder att ladda så överger 53 % sidan, och om laddningstiden överstiger 5 sekunder överger 74 % sidan. Då e-handlares webbsidor tenderar att bli mer avancerade, dynamiska, bild- och videointensiva så blir optimeringsarbetet allt mer komplext. Även ökad access via mobil och mer geografiskt spridda kunder påverkar laddningstiderna negativt. Att optimera prestanda är komplext och dyrt samtidigt som det har direkt påverkan på kundupplevelsen och nyckeltalet konvertering. Shimmercat har en unik lösning för att optimera laddningstider upp till 70% snabbare. Bolaget har på kort tid attraherat flera e-handlare som kunder, och fokuserar för närvarande på att erbjuda sin lösning via renommerade e-handelsplattformar och webbyråer.

Vi önskar lycka till och ser fram emot Umeågalan den 7 november och hoppas att företagen går hela vägen.

By | 2019-09-24T08:00:14+00:00 september 24th, 2019|Nyheter|0 Comments

Leave A Comment