Möt våra investerare – Hallå där Thomas Lithner!

Vem är du?

Jag heter Thomas Lithner. Född och uppvuxen i Lycksele. Jag studerade i Umeå och bor sedan många år i Stockholm.

Vilken typ av bolag och personer är mest intressanta för dig att investera i?

Jag föredrar bolag med starka entreprenörer. En driven entreprenör eller ett starkt team kan utveckla nästan vilken affärsidé som helst. Motsatsen gäller tvyärr också. En lysande affärsidé i händerna på fel personer riskerar att inte kunna utvecklas.

Vad tycker du om Umeå som stad att investera i?

I Umeå finns det fantastiska människor och idéer. Universitet och NUS är naturligtvis den motor som skapar möjligheterna. Till nytta för hela regionen inklusive inlandet.

Beskriv hur du ser på ett lyckat samarbete mellan startup och investerare?

I den bästa av världar möte alla dessa goda idéer och nya bolag när behovet av mer kompetens och finansiering är som störst. När de unga företagen själva ser nyttan av att det tillförs kunskap, erfarenhet och kloka pengar.

Vad bör man tänka på då man kontaktar oss på NLC enligt dig?

Jag uppskattar när de nya företagen kommer i rätt tid. Vilket ger oss på NLC rätt förutsättningar, tid att förstå affärsmodellen, styrkor och brister. Den sk. ”pitch” ska vara mogen. Teamet ska vara rätt. Produkten, marknaden ska vara tydlig, ev. patent klara eller under arbete. Att vara tydlig med i vad stödet ska bestå kommer alltid att underlätta för de som granskar bolaget.

By | 2018-03-18T14:51:42+00:00 mars 18th, 2018|Nyheter|0 Comments

Leave A Comment