Hur är läget Ludvig Bohlin? VD på Shimmercat

Ludvig Bohlin, när ni startade bolaget så hette ni från början ZunZun. Men vad är ShimmerCat?

– Ja, det stämmer. Vi har under tiden ändrat och idag heter vi ShimmerCat AB.

Berätta lite vad som hänt sedan investeringen som gjordes?

I november 2017 investerade Northern Light Capital i bolaget. Förutom det investerade kapitalet så bidrar NLC med erfarenhet och kompetens. Bland annat sitter en partner från NLC i styrelsen. En positiv överraskning har varit att då och då träffa NLC.s olika partners på diverse tillställningar och seminarier runt om i Umeå. Det är möten som alltid ger något extra, en ny infallsvinkel eller bara ett tillfälle att diskutera något aktuellt. Sedan hösten 2017 så utvecklas Shimmercat snabbare än den plan som fanns.

Vad är planen framåt?

Framförallt så skalas bolaget upp snabbare. Det har verkligen blivit en turbo i utvecklingen. Precis det som vi önskade. Idag är det 6 heltidsanställda men planerna för att ta in fler är klara. Just nu ligger allt fokus på att nå ut till marknaden. Kunderna är idag främst olika e-handelsplattformer. Det kommer fortsättningsvis att vara ett stort kundsegment men även alla e-handlare samt de webbyråer som utvecklar e-handel är våra potentiella kunder. Naturligtvis är de riktigt stor e-handelsplattformarna målet. Det är en stor internationell marknad med många olika aktörer som arbetar på olika sätt.

Vilka erfarenheter har ni av e-handeln och acceptansen för er tjänst?

I den här snabbrörliga marknaden har Shimmercat fått en högre marknadsacceptans än förväntat.

Har ni några andra intressanta saker på gång?

Det ligger en patentansökning för behandling i USA. Sannolikt är den klar under 2018.

Vilka är era kunder ni vänder er till?

Kunder är nu under 2018 inledningsvis främst i Sverige och i övriga norden, men redan nu förbereds den egentliga satsningen för att under 2019 gå internationellt och bearbeta marknaden dler och förhoppningsvis större kunder.

Ludvig som precis har disputerat och fått sin doktorshatt kommer från och med nu att gå in med heltid i ShimmerCat.

Tack för träffen!

/Thomas Lithner

By | 2018-10-25T18:50:35+00:00 oktober 23rd, 2018|Nyheter|0 Comments

Leave A Comment