Hur är läget Robert? VD på Elastisys

Hej Robert!

Det har nu gått ca 18 månader sedan vår investering i Elastisys. Hur har den här tiden varit och vad har den här investeringen betytt för er verksamhet?

Svar: Investeringen har varit ovärderlig och möjliggjort för oss att kunna gå all-in med det här som vi brinner för. Det första året har varit en berg-och-dalbana med jobb dygnet runt, mycket kundbesök/resor och försök att validera om tekniken vi har går att paketera och skala upp till en hållbar affär.

Är affärsplanen idag densamma som ni trodde för 15 månader sedan eller förändras det mycket på vägen?

Svar: Den här ändrats konstant från dag 1. Partners vi trodde stenhårt på har dragit ner och marknader vi från början trodde på har visat sig ha låga marginaler när vi kommit ut och pratat med kunder och konkurrenter. Samtidigt har nya möjligheter öppnat sig och nya partners visat stort intresse så det har verkligen gällt att vara snabbfotade och hålla upp blicken.

Ni har inlett en del intressanta samarbeten, kan du berätta lite om dem?

Svar: Från start har vi fokuserat på vår vision att framtidens IT-drift kommer att baseras på AI och använda stora mängder data för att optimera tillgänglighet och prestanda.

Utifrån vår vision har vi sökt partners som kan hjälpa förverkliga den och har landat några intressanta partnerskap med t.ex. Cloud Native Computing Foundation (stiftelse för opensource projekt kring container-orkestrering), Kubernetes (världens största system för hantering av applikations-containers), Red Hat och Tieto (som bland annat tillhandahåller Tieto DevOps Spaces).

Hur ser ni på framtida utmaningar och möjligheter, vad blir viktigt för Elastisys framåt?

/Jon Nilsson

Svar: Vi kommer fortsätta vara ute nära kunder med örat mot marken och hitta applikationsområden för vår teknik och forskningskompetens med målet att paketera globalt konkurrenskraftiga produkter. Extra intressant är att arbeta med bolag som jobbar med problem som kräver skalbara, högpresterande och motståndskraftiga system av olika anledningar – där kan vi kombinera vår kunskap med den teknik vi redan tagit fram och skräddarsy lösningar som ger bolagen konkurrensfördelar även på den internationella arenan.

By | 2018-09-11T07:43:26+00:00 september 11th, 2018|Nyheter|0 Comments

Leave A Comment